Studenţi francezi în stagiu de practică la Zona Metropolitană Constanţa

Studenţi francezi desfăşoară un stagiu de practică la Zona Metropolitană Constanţa

 

16 studenţi de la Universitatea Clermont – Ferrand din Franţa au sosit în Constanţa  pe 28 martie 2012 pentru a efectua un stagiu de practică de 3 luni în cadrul unui program de schimb de experienţă  cu Universitatea Ovidius.

Pentru a veni în ajutorul studenţilor, Universitatea Ovidius a încheiat anul trecut un protocol de colaborare cu Zona Metropolitană Constanţa prin care aceasta din urmă se angajează să acorde suportul tehnic şi logistic necesar realizării misiunii stagiului de practică. Acesta este al doilea an în care studenţii francezi îşi efectuează stagiul în Zona Metropolitana Constanta, urmând să participe alături de colectivul asociaţiei la strângerea şi centralizarea de date pentru elaborarea unor noi proiecte de dezvoltare.

 În cadrul primei întâlniri de lucru dintre studenţii francezi, masteranzii români implicaţi în acest program, reprezentanţii Universităţii Ovidius şi reprezentanţii Zonei Metropolitane Constanţa, s-a stabilit planul de activităţi pentru perioada imediat următoare, urmând să se fixeze programul de întâlniri pe care studenţii le vor avea cu reprezentanţii primăriilor afiliate Zonei Metropolitane Constanţa.

„Iniţiativa Universităţii Ovidius este mai mult decât binevenită, având în vedere restricţiile bugetare cu care ne confruntăm. Chiar dacă timpul este scurt, ajutorul studenţilor va fi nepreţuit în condiţiile în care nu ne-am permite să angajăm personal pentru colectarea şi centralizarea datelor pe baza cărora sevor scrie noi proiecte. Eu sunt convinsă că toate părţile implicate vor avea de câştigat din acest parteneriat şi sper să colaborăm şi pe viitor cu Universitatea Ovidius la fel de bine ca şi până acum şi să avem parte de experienţe care să ne ajute să evoluăm din punct de vedere profesional!”, apreciază doamna Ani Merlă, administrator delegat în cadrul Zonei Metropolitane Constanţa.