Programul ISIC în Zona Metropolitană Constanţa

Prin protocolul încheiat între Primăria Municipiului Constanţa, Asociaţia Consiliul Tinerilor Constanţa, Asociaţia pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenţilor şi Profesorilor (ASYST) şi International Student Travel Confederation (ISTC) se urmăreşte promovarea în municipiul Constanţa a cardului ISIC pe baza căruia tinerii, studenţii şi profesorii vor obţine facilităţi suplimentare pentru serviciile oferite de instituţii culturale şi agenţi economici din municipiul Constanţa.
Obiectivele principale urmărite prin această colaborare sunt încurajarea mobilităţii şi a liberei circulaţii, comunicarea şi informarea pe plan intern şi extern, dezvoltarea cooperării internaţionale, precum şi promovarea valorilor culturale şi de mediu în rândul tinerilor, studenţilor şi profesorilor.
Aceste obiective vor fi atinse prin recunoaşterea cardurilor de către instituţiile cultural-educaţionale administrate de municipalitate, precum şi de Regia Autonomă de Transport Constanţa, care vor oferi facilităţi pentru posesorii acestor carduri.
Cardul ISIC (International Student Identity Card) reprezintă singura dovadă a statutului de student recunoscută în peste 120 ţări din lume. Cardul ISIC nu înlocuieşte cardul bancar ci funcţionează ca o legitimaţie pe baza căreia studenţii beneficiază de reduceri la peste 1.200 de comercianţi din România şi alţi 35.000 din străinătate. În plus, posesorii cardului au acces la Travel Max – cea mai mare bază de date on-line cu informaţii turistice şi culturale, precum şi la o linie telefonică de asistenţă în situaţii de urgenţă. Cardul ISIC, iniţiat în 1956, este recunoscut în întreaga lume de către guverne, instituţii culturale, furnizori de transport naţional şi internaţional, de agenţii comerciale şi producători de produse şi servicii de interes naţional şi internaţional.
ISTC este o asociaţie internaţională non profit care are drept obiective promovarea educaţiei, mobilităţii şi a înţelegerii internaţionale. ISIC, beneficiază de sprijinul UNESCO, garantând obţinerea de beneficii culturale şi turistice pentru toţi studenţii din România, pentru toţi membrii UE, şi nu în ultimul rând pentru toţi tinerii.
În Constanţa cardul ISIC este distribuit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară .
Informaţii despre beneficiile oferite de ISIC în România şi în străinătate pot fi găsite pe site-ul www.isic-romania.ro şi pe www.isic.org, precum şi la sediul Zonei Metropolitane Constanţa, Bdul 1 Mai nr. 2, Bl J10, Sc A, parter, tel. 0341 176415, fax. 0341 176416, persoana de contact Alina Grigore, email: alina.grigore@zmc.ro, www.zmc.ro.