Noile autobuze RATC au fost prezentate constănțenilor

Noile autobuze ale Constanței, marca Isuzu Citiport Euro 6, au fost prezentate sâmbătă, 1 decembrie 2018, de către primarul Decebal Făgădău, în prezența consulului general al Turciei la Constanța, Turan Sulhi, precum și a directorului RATC, Bogdan Niță.

„După 17 ani, orașul nostru intră în topul orașelor europene care dețin o bază ultramodernă de transport în comun, compusă din 104 autobuze performante, cu dotări de ultimă generație”,a declarat primarul Decebal Făgădău la conferința de presă organizată într-unul din noile autobuze.

De la 1 ianuarie 2019, interval până la care se obțin toate autorizațiile pentru transport, constănțenii vor circula cu noile autobuze care au o capacitate maximă de 94 de persoane cu 25 de scaune. Acestea au o lungime de 12 metri și o  lățime de 2,5 metri. Noile autobuze achiziționate oferă confort sporit și acces facil tuturor categoriilor de utilizatori, prin sistemul cu podea coborâtă, rampe pentru persoane cu dizabilități, sisteme de climatizare și dispersie odorizant, opt camere de luat vederi, sistem audio-video pentru informarea pasagerilor, sistem pentru încărcarea mobilelor, precum și acces la rețele wi-fi.