Dezvoltare economică sub semnul cooperării româno-americane

Dezvoltare economică sub semnul cooperării româno-americane

În data de 24 octombrie 2016, la inițiativa UAT Municipiul Constanța și în colaborare A.D.I. Zona Metropolitană Constanța, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanța (CCINA) și American Chamber of Commerce (AmCham) România, a fost organizat un eveniment de promovare a potențialului economic local în rândul investitorilor și a firmelor afiliate AmCham.

Scopul întâlnirii  a fost de acela de a pune la aceeași masă mari companii și corporații internaționale, precum IBM, Microsoft, CISCO, Deloitte, etc. și agenți economici locali interesați de o astfel de colaborare.

La eveniment au fost reprezentate și autoritățile publice locale, mediul universitar, precum și sectorul cercetare-dezvoltare. Printre cei prezenți la întâlnire, s-au numărat: Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța, Madeline Alexander – membru în Consiliul Director AmCham România, Joshua Burke – ataşat comercial Ambasada SUA, Sorin Rugină – rectorul Universităţii „Ovidius“, Teodor Patrichi – administratorul Terminal Pasageri al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru – directorul general al CCINA Constanţa, precum și alte personalități de la nivel local.

ZMC AmCham

În deschiderea evenimentului, domnul Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a subliniat importanța organizării unor astfel de evenimente, atât pentru dezvoltarea mediului de afaceri și a economiei locale, cât și din punct de vedere al transferului tehnologic și de know-how între marile companii internaționale și firmele locale.

De asemenea, primarul a reflectat asupra potențialului de care dispune zona, poziția strategică, dar și tradiția pe care Constanța o are în domeniul portuar și în cel turistic îi conferă acesteia un avantaj competitiv unic la nivel național și chiar la nivel supraregional.  „Tradiția economică pe care o avem, buna calificare și experiența pe care oamenii o au în turism și în activitățile maritime și portuare, dar și mediul universitar existent și faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de tehnologie, de inovare și de cercetare, reprezintă un atu care trebuie fructificat. Reprezintă în egală măsură o oportunitate pentru companiile românești și cele străine să investească în Constanța și totodată o șansă pentru cetățenii noștri, în special pentru tineri să beneficieze de un loc de muncă corespunzător și bine plătit ”, a declarat acesta.