Dezbatere publică: Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Constanța

PMUD_Constanta

Coalitia ONG-urilor Constanta in parteneriat cu Primaria municipiului Constanta si Zona Metropolitană Constanta, cu sprijinul Universitatii OVIDIUS Constanta invita cetatenii la o intalnire de informare despre Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD).

„Acum este momentul ca publicul, constantenii sa opteze pentru modalitatea preferata in care doresc sa se deplaseze: cu transportul public, cu bicicleta si, de ce nu – cel putin in zona centrala a orasului – pe jos. Trebuie sa intelegem cu totii ca orasul a devenit si devine din ce in ce mai aglomerat pentru deplasarea cu autoturismele personale si, in acest sens, trebuie luate masuri, atat din punct de vedere al fluidizarii traficului, cat si pentru protectia mediului”, a declarat dna. Ani Viorica Merla – director executiv – Directía Programe si Dezvoltare din cadrul Primariei municipiului Constanta.

PMUD este un document strategic elaborat in scopul îmbunătățirii mobilității si transportului la nivelul Zonei Metropolitane Constanta, si, in special, la nivelul municipiului Constanta. Elaborarea si aprobarea PMUD de catre autoritatile publice locale reprezinta, totodată, o conditie obligatorie in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene si a diverselor programe de finantare, acest document continand o serie de masuri si proiecte dedicate imbunatatirii mobilitatii, accesibilitatii si transportului.

PMUD Constanta se elaboreaza in contextul acordului încheiat între Guvernul României și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) cu ocazia procesului de pregătire a programelor finanțate de către Uniunea Europeană în perioada 2014 – 2020.

In acest sens, consideram ca o implicare activa a cetatenilor in acest demers va fi extrem de utila in ceea ce priveste conturarea viziunii, obiectivelor si a planului de actiune aferente PMUD al Zonei Metropolitane Constanta. Astfel, va invitam sa participati laa prima dezbatere pe aceasta tem in data de 08.06.2016, intre orele 16.00-19.00, in sala Aula Magna a Universitatii OVIDIUS Constanta din Bd. Mamaia nr 124.

„Participarea publicului la acest demers este esentiala si obligatorie pentru a avea un plan de masuri care sa raspunda nevoilor reale in domeniul mobilitatii. Este important sa stim cum dorim sa ne deplasam in municipiul Constanta, tinand cont ca devine un oras din ce in ce mai aglomerat” a declarat dl. Dudas Dezideriu Odet – sef – Serviciul Public de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei municipiului Constanta.

Comunicat de presă