Demarare campanie pentru elaborarea planului de mobilitate urbană

Stimaţi Cetăţeni,

 

Vă aducem la cunoștință că, în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, în intervalul orar 16:30-21:30, primăria municipiului Constanța va derula o campanie de intervievare a populației în vederea elaborării planului de mobilitate urbană durabilă pentru Municipiul Constanța și Zona Metropolitană Constanța.

Elaborarea planului de mobilitate urbană se realizează în contextul acordului încheiat între Guvernul României și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu ocazia procesului de pregătire a programelor finanțate de către Uniunea Europeană.

Precizăm că planul de mobilitate urbană urmărește îmbunătățirea transportului regional și local prin creșterea accesibilității regiunii, mobilității populației, a bunurilor și serviciilor oferite, precum și dezvoltarea economică durabilă atât a municipiului Constanța, cât și a zonei metropolitane (Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Corbu, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla, Valu lui Traian), astfel încât adresăm rugămintea de a participa la interviurile care se vor desfășura la domiciliul dumneavoastră.

Întrebările adresate constau în principal în următoarele:

  • date generale despre gospodărie: numărul permanent de membri ai gospodăriei, numărul total de vehicule aflate în gospodărie (proprietate sau aflate în utilizare), etc.;
  • date personale despre fiecare membru al gospodăriei (vârstă, ocupația și sectorul de activitate economică, adresa locului de muncă sau cea a locului de studiu);
  • date despre fiecare deplasare efectuată în ziua precedentă interviului (cu excepția zilei de duminică întrucât se colectează date despre deplasările zilei de vineri): originea şi destinația deplasării (strada și număr), moduri de transport folosite, timpul de călătorie cu fiecare mod de transport (inclusiv timpul de așteptare); date despre disponibilitatea locurilor de parcare și timpul necesar găsirii unui loc de parcare pentru cei care au utilizat autoturismul.

Vă rugăm ca în această perioadă să rețineti detaliile de mai sus legate de deplasările dumneavoastră pentru a fi în masură să furnizați date cât mai complete. Interviurile se vor efectua de către personal selectat care se va legitima cu ecuson și act de identitate.

Nu în ultimul rând, vă asigurăm că toate informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi tratate confidențial și vor fi utilizate exclusiv în scopul mai sus menționat. Mai mult, în cadrul procesului de prelucrare și analiză, datele vor fi codificate și complet depersonalizate.

Vă mulțumim anticipat pentru participare,

Viceprimar Municipiul Constanța                                   Zona Metropolitană Constanța,

Decebal Făgădău                                                                              Viorica Ani Merlă

Descarcă document