Centrul de tineret din comuna Valu lui Traian finanţat prin fonduri europene

CENTRUL DE TINERET DIN COMUNA VALU LUI TRAIAN FINANȚAT PRIN FONDURI EUROPENE

– Demararea lucrărilor de construcţii –

În luna decembrie 2012, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa a demarat implementarea proiectului “Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Valu lui Traian, în vederea utilizării acesteia  drept centru pentru tineret”, cod SMIS 39516.

Prin acest proiect va fi reabilitată şi dotată o clădire în prezent neutilizată din comuna Valu lui Traian, în vederea înfiinţării unui centru de tineret care să le ofere tinerilor metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli, să asigure accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural – artistice şi educative.

Noul centru de tineret din comuna Valu lui Traian va avea o suprafaţă totală de 364 mp urmând a fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii şi va deservi  4039 de tineri.

„Tineretul trebuie reorientat către un spațiu sănătos în care să socializeze și să-și petreacă timpul în mod constructiv. Mai mult de-atât, prin  acest centru de tineret, le vom oferi tinerilor cursuri gratuite de formare profesională spre meserii de viitor ”, a declarat primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, acesta fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul – poli de creştere.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, iar Organismul Intermediar în Regiunea Sud-Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Valoarea totală a proiectului este de 1.915.321,36 lei, din care 1.424.541 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, suma de 29.073,00 lei reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa iar suma de 348.867,36 lei  reprezintă valoarea TVA. 

Pentru relaţii suplimentare în legătură cu proiectul “Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Valu lui Traian, în vederea utilizării acesteia  drept centru pentru tineret”, vă stăm la dispoziţie la telefon: 0341/176.415, fax: 0341/176.416; email: george.lupascu@zmc.ro, persoană de contact, domnul George Lupașcu – Manager de Proiect.

Anunţ de presă

Comunicat de presă