Centrul de tineret din comuna Poarta Albă finanţat prin fonduri europene

Centrul de tineret din comuna Poarta Albă finanţat prin fonduri europene

În luna octombrie 2012 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Constanţa a demarat implementarea proiectului “Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Poarta Albă, în vederea utilizării acesteia  drept centru pentru tineret”, cod SMIS 38676.

Prin acest proiect va fi reabilitată şi dotată o clădire în prezent neutilizată din comuna Poarta Albă, în vederea înfiinţării unui centru de tineret care să le ofere tinerilor metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli, să asigure accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural – artistice şi educative.

Noul centru de tineret din comuna Poarta Albă va avea o suprafaţă totală de 514,45 mp urmând a fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii şi va deservi peste 1600 de tineri.

„Cel mai important serviciu, din punctul meu de vedere, ce va activa în cadrul centrului este cel de consiliere și consultanţă pentru tineri. Cred că o evaluare corectă și un sfat profesionist la momentul potrivit le pot deschide tinerilor alte perspective către realizarea profesională”, a declarat primarul comunei Poarta Albă, domnul Vasile Delicoti.

Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, acesta fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul – poli de creştere. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar Organismul Intermediar în Regiunea Sud-Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Valoarea totală a proiectului este de 2.723.902,80 lei, din care 2.093.961,9 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, suma de 42.733,91 lei reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa iar suma de 527.206,99 lei  reprezintă valoarea TVA.

Pentru relaţii suplimentare în legătură cu proiectul “Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Poarta Albă, în vederea utilizării acesteia  drept centru pentru tineret”, vă stăm la dispoziţie la telefon: 0341/176.415, fax: 0341/176.416; email: cristina.chebuta@zmc.ro, persoană de contact, doamna Cristina Chebuţă – Manager de Proiect.

Comunicat de presă