Comuna Valu lui Traian

Localitati componente:Valu lui Traian

Coordonate:44°10′0″N 28°28′32″E

Suprafață:63,29 km²

Populatie:12.376 locuitori (2011)

Altitudine:30m

Documente:Harta localității
Harta Zonei Metropolitane Constanţa

Legaturi utile:www.valu-lui-traian.ro
Valu lui Traian - Wikipedia

Prezentare

Localitatea Valu lui Traian este situata in S-E judetului Constanta, in unitatea de relief Podisul Dobrogei de Sud, la contactul dintre Podisul Medgidiei si campia litorala.
Comuna Valu lui Traian este formata dintr-o singura localitate ce a luat nastere conform noii impartitiri administrativ-teritoriale in anul 1967,din satele Valu lui Traian si Valea Seaca. Cele doua localitati au existat ca localitati distincte sub numele de Hasancea si respectiv Omurcea, ambele fiind asezate pe cele trei valuri de pamant zise ale lui Traian.
Atât Omurcea cat si Hasancea au fost locuite pana in anul 1856 de catre turci pentru ca dupa acesasta data in cadrul masivei colonizari cu tatari sa devina localitati tataresti. Prima datare oficiala a localitatii Valu lui Traian apare in octombrie 1925.
În prezent teritoriul administrativ al localitatii este de 6359ha iar intravilanul comunei este de 610ha.
Populatia se afla intr-o puternica expansiune, numarul locuitorilor ajungand astazi la peste 9500 de locuitori.
Principalul domeniu de activitate il reprezinta agricultura.

Comuna Valu lui Traian se află într-un proces de dezvoltare continuă, stimulat şi prin deciziile administraţiei publice locale, una dintre acestea referindu-se la concesionarea sau acordarea in folosinta gratuita a unor loturi de teren pentru construirea de locuinţe, cunoscut fiind faptul că insuficienţa spaţiilor locative reprezintă o problemă foarte greu de depăşit mai ales de tinerii care au hotărât să îşi întemeieze o familie.