Comuna Costinești

Guvernul Romaniei

Localitati componente:Costinești Schitu

Coordonate:43°57′0″N 28°38′0″E

Suprafață:20.28 km²

Populatie:2866 locuitori (2011)

Altitudine:10m

Legaturi utile:www.primariacostinesti.ro
Costinești - Wikipedia

Situată la 31 de km de orașul Constanța, comuna Costinești are o suprafață de 1665 ha.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Costinești se ridică la 2866 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior.

Date generale

În timpul sezonului estival, comuna Costinești devine Stațiunea Costinești, cunoscută și sub denumirea de Stațiunea Tineretului datorită vieții de noapte și a distracțiilor în aer liber.
Plaja Costinești se întinde pe o suprafață de 9 km și datorită orientării către est beneficiază de soare 10 – 12 ore pe zi. Stațiunea dispune de o capacitate de cazare de 35000 de locuri și de un număr mare de localuri în care turiștii pot să servească masa.

Pe lângă viața de noapte și plajă, în Costinești există și alte atracții turistice. În partea de nord a plajei, aproape de țărm se află epava navei Evanghelia eșuată în anii 1960 în timpul unui transport de portocale venit din Grecia. Armatorul a considerat ca e prea scump sa recupereze nava și a abandonat-o. Epava oferă o imagine insolită plajei și apare în toate pozele turiștilor.
Pentru turiștii pasionați de scufundări, se pot face scufundări speologice la Peștera Rapanelor și la niște formațiuni săpate în calcarele sarmațiene subacvatice. Există, de asemenea și o mare varietate de facilități de agrement nautic.

Stațiunea Costinești este de asemenea gazdă a taberelor de elevi și studenți și a practicanților de yoga.
Comuna are trei unități de învățământ: o grădiniță la Schitu, 2 scoli, una la Schitu, una la Costinești si o populație școlară de 450 de copii. Mai există și un cămin cultural la Costinești și tot în Costinești o unitate de poștă. Coasta de nord a stațiunii este într-o accentuată dezvoltare a construcțiilor, numărul mare al caselor noi si al vilelor dându-i aspectul unui orășel. Străzile stațiunii sunt asfaltate; există o varietate de posibilități de a investi în servicii turistice de cazare, folosind forța de muncă locală. Se are în vedere extinderea și modernizarea rețelei de transport.

Localități componente
  • Costinești
  • Schitu